Schimba-mi numele!…

Schimba-mi numele in “cea care nu se ingrijoreaza”

In cartea Lindei e amintit un om…Titedios Amerimnos. Titedios era numele adevarat, iar Amerimnos este compus din cuvantul grecesc pt “ingrijorare” si prefixul “nu”. Era un anxios, dar care, dupa ce a crezut in Hristos, a incetat sa se mai ingrijoreze. Asa se face ca i s-a spus “Titedios, barbatul care nu se ingrijoreaza niciodata!”

Ce mult mi-as dori si eu ca numele meu sa devina “Tamara, cea care nu se ingrijoreaza niciodata!”…In viata vin tot felul de lucruri, cele mai multe dintre ele facandu-ne sa ne ingrijoram.Dar vreau sa-mi aduc aminte de fiecare data ca, i-am dat Lui controlul vietii mele! Am zis :”Doamne,TOTUL e in mana Ta!” Daca ma ingrijorez e ca si cum as vrea sa reiau controlul, sa imi cer viata din mana Lui…Si nu vreau sa fac asta! Nu rezolv nimic, ingrijorandu-ma!

Elibereaza-ma, Stapane, de ingrijorare!..Dumnezeu cunoaste ziua mea de maine si ziua ta de maine! De aceea i le putem incredinta  si Ii putem da povara grea a tot ceea ce s-ar putea intampla! O putem lasa pe umerii Sai puternici! El o va purta mult mai bine decat am putea noi!

(din arhiva..)

3 Comments (+add yours?)

 1. Alexu
  Aug 21, 2008 @ 12:44:51

  “barbatul care nu se ingrijoreaza niciodata!” e deosebit gandul asta. Astazi am invatat si mi-a vorbit si mie Domnul fain
  ” Mai poti spune tu alex ca nu este posibil cand Eu pun in tine pe Fiul Meu Isus Hristos sa locuiasca in tin prin Puterea Lui si cand asez Prezenta Duhului Sfant in viata ta?.

  Sa ramanem cu totii o binecuvantare reala, practica si personala pentru altii acolo unde suntem si o lauda pentru Domnul nostru drag

  Reply

 2. Alexu
  Aug 21, 2008 @ 12:46:08

  Mai poti spune tu Tamara ca “nu este posibil” cand Eu pun in tine pe Fiul Meu Isus Hristos sa locuiasca in tine si cand asez Prezenta Duhului Sfant in viata ta?.

  Reply

 3. Acolo e Tara mea
  Aug 21, 2008 @ 12:55:17

  …unde e El, totul e posibil! si da, si cu problema asta a ingrijorarii, e posibil!:)

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: