Fuuuuuuuuuugiiiiiiiiiiiiiii!

“Fugi de poftele tineretii…!”

 

…e un verset pe care l-am discutat intr-o dupa-amiaza, la studiu, in tabara…. Si ne povestea Rich asa….

 

…avea cativa ani….si, in fiecare an, in seara dinaintea sarbatorii din 31 mai (sau asa ceva), impreuna cu alti copii, mergea in cimitir, sa fure lumanarile…. In cimitir era un pazitor de culoare neagra, mare, urias….si tuturor le era frica de el…asa ca, unul din copii statea la panda, iar ceilalti intrau in cimitir sa “culeaga” lumanarile….Se spunea ca, daca te prinde acel negru, te taie in bucati si te mananca…si tuturor le era fricaaaa de elJ…. A venit din nou acea seara….si copiii s-au dus in cimitir…dar nu stie ce s-a intamplat ca, cel care statea la panda, nu a mai anuntat nimic si, ridicandu-si capul, Rich vede ceva maaare langa el….era negrul acela urias, caruia doar dintii aceia albi i se mai vedeau in noaptea aceeaJ Rich lasa toate lumanarile jos, si fara sa se mai gandeasca o clipa, o ia la fuga….dar nu o fuga obisnuita….ci o fuga de-aia adevarata….de credea ca-si pierde picioareleJ…ii era frica ca, daca acel negru il prinde, il va taia si…. zzz, ce imagine urata….asa ca, fuge-fuge-fuge cat il tin picioarele…sare gardul si fuge-fuge….si nu se mai opreste pana ajunge acasa….intra in camera, si se ascunde sub masa…..abia respirand…de frica sa nu-l prinda negrul….

…povestea asta ne-a zis-o inainte de a explica acest verset…si ce-nseamna acel “FUGI”…..nu e un simplu fugi, un simplu alearga….e “FUUUUUUUUUUUUUGIIIIIIII…..fugi cat poti de repede, si cauta un loc de adapost! Nu te opri pana cand nu gasesti un loc de adapost!…

 

Alerg in bratele Tale, caci doar acolo sunt la adapost…si acolo vreau sa raman!…

 

Deci, haideti sa FUGIM de tot ce ar vrea sa ne atraga…

 

Multumim, Rich ! J

4 Comments (+add yours?)

 1. Alexander
  Aug 06, 2008 @ 13:46:10

  Acum fac o pauza prin sibiu de la soferie.
  Pana pacatul nu devine DEZGUSTATOR!! si nu te face sa il urasti nu ai cum sa fugi de el. Asta este si ideea placerilor si poftelor. Oamenilor de asta le este greu sa fuga si sa lupte impotriva lor – caci lupta si alearga impotriva pornirilor si placerilor lor.

  Ca sa fugi de pacat trebuie sa te frigi odata…si sa stii cat este de oribil de groaznic, si de dezgustator. Apoi Duhul produce transformare si schimbare prin INNOIRREA facuta de Cuvant si Sangele pur si activ al lui Isus Hristos Domnul.

  Pasi concreti vor fi atunci – marturisirea si pocainta dar apoi si o mai mare apropiere de semenul si aproapele tau, ( fratii tai).

  Fuga nu mai este atunci rusinoasa cand ajungi la constientizarea propriei pacatoseniii, la o zdrobire individuala.. ( nu doar un plans emotional) ci un plans adevarat indurerat de povara pacatului.

  Apoi invatatura biblica si corecta despre Fuga pe care o asimilam in minti, inima si gandire se va dovedi prin practica. Sa nu ne mai intrebam cand ne intalnim unii cu altii ” Ai citit azi ceva din scriptura” ? Ci ” Ai lasat sa iti vorbeasca azi Biblia”?. Ai savurat dorintele si indemnurile Domnului pentru viata ta personala? Ai gustat Cuvant din partea Lui pentru tine?

  In loc de buna ziua sau pace ..as incepe si eu sa imi intreb prietenii si fratii ” TE-AI HRANIT azi?”.

  Fuga de pacat, pofte, ispite, tentatii , placeri de o clipa, fire are sens o singura data. Atunci cand incep sa vad PACATUL prin ochii lui Dumnezeu.
  Paana nu voi face acest lucru voi considera inclinatia mea, orientarea mea, obiceiul meu, deprinderea mea , atitudinea mea, pacatul meu ca fiind ceva normal.

  Insa aceasta reinoire va avea loc in liniste.
  Si dupa ceva timp…
  Ceilalti…
  vor sesiza Trezirea ta spirituala.

  Ca sa fugi trebuie sa ai alte directii ! Cele mentionate in verset”urmăreşte neprihănirea, credinţa, dragostea, pacea, împreună cu cei ce cheamă pe Domnul dintr-o inimă curată.”. Si nu exista de unul singur , crestin solitar sau izolat. El are nevoie de comunitatea crestina transformatoarea , de partasia oamenilor cu “leac alinator”.

  Sa fugim de pacat.
  De dorinta de a fi noi in centrul lucrarii lui Dumnezeu.
  Si sa il facem pe Domnul Isus Centrul Gandirii noastre si apoi concret ..centrul vietii noastre.

  pe curand…
  alergatorilor!.

  Reply

 2. Acolo e Tara mea
  Aug 07, 2008 @ 06:01:15

  ms, Alex, de completari!

  Reply

 3. Alexu
  Aug 12, 2008 @ 09:43:26

  versetul asta l-am primit la botez de la bunica mea.
  si imi place si mie mult

  Reply

 4. Acolo e Tara mea
  Aug 12, 2008 @ 12:43:57

  …ne place si este spre folosul nostru… Sa ne ajute Domnul sa ne pastram curati de orice intinaciune, care la suprafata pare de aur…

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: