Un schimb ceresc

justice.jpg

 

Am cules cateva paragrafe din capitolul opt din ”Calatorie fara bagaje”, Max Lucado. E vorba despre pacatul nostrum si neprihanirea lui Dumenzeu! Daca crezi ca nu e corect sa ajungi in cer, trebuie sa citesti! Nu, nu e corect, dar e un dar! Si ti se ofera si tie!…

Dumnezeu pregateste o petrecere.. o petrecere care va pune capat tuturor petrecerilor. Un ospat in toata regula. Nu rasete si atmosfera degajata din sala de sedinte, ci uimirea nesfarsita din marea sala a tronului lui Dumnezeu.

Dar lista invitatilor e impresionanta. Ai vrea sa stii cum s-a simtit Iona in burta pestelui? Vei avea ocazia sa-l intrebi. Dar, ce te va impresiona mai mult decat numele invitatilor, va fi natura lor. Nu va fi egoism acolo, si nici lupte pentru putere. Vina, rusinea si tristetea vor fi lasate la intrare. Boala, moartea si depresia vor fi plagile negre ale unui trecut indepartat. Ceea ce vedem aici in fiecare zi, nu vom mai vedea acolo niciodata!

Si ceea ce vedem acum vag, acolo vom vedea clar. Il vom vedea pe Dumnezeu. Nu prin credinta. Nu prin Scriptura sau intr-un apus de soare. Il vom vedea pe El!

Exista insa o problema. Pretul biletului de intrare e destul de ridicat. Pentru a putea intra la ospat, trebuie sa fii neprihanit. Nu bun. Nu cumsecade. Nu datator de zeciuiala si/ sau mergator la biserica.

Cetatenii cerului sunt neprihaniti

Neprihanirea este ceea ce este Dumnezeu!

…Este dispus Dumnezeu, care este neprihanit, sa-si petreaca vesnicia cu fiinte care nu sunt neprihanite? Daca Dumnezeu i-ar primi in rai pe pacatosi, ar fi minunat pentru ei, dar nu ar fi corect din partea Lui. Ar fi corect din partea Lui sa ne treaca cu vederea pacatele? Sa coboare stacheta? Nu. Nu ar fi corect.

Ce sa facem atunci?… Sa purtam povara vinei? Sunt multi cei care-o poarta. Atat de multi.

Ce-ar fi daca bagajul nostru spiritual ar fi vizibil? Sa presupunem ca bagajul din inimile noastre ar fi unul in sensul propriu al cuvantului, putand fi astfel vazut de trecatorii de pe strada. Stii ce ar fi cel mai vizibil ? Geamantanul vinei. Un geamantan care abia daca mai sta inchis de multimea chefurilor, a scandalurilor si a compromisurilor facute. Priveste in jurul tau…

Asculta. Greutatea ingrijorarii te trage in jos. Bizuirea pe propriile-ti puteri te duce pe o cale gresita. Dezamagirile te descurajeaza. Nelinistea te chinuie. Dar vina? Vina te consuma.

Ce putem face atunci? Domnul nostru este neprihanit si drept, noi nu. Ospatul Lui este pentru cei vinovati, iar noi suntem oricum numai nevinovati nu. Ce sa facem?

..Tebuie sa ne recunoastem nepriceperea si nevoia. Si pentru ca Dumnezeu iti aude cererea, ti se va da un astfel de loc.

…A fost, in acelasi timp, cel mai frumos moment al istoriei, dar si cel mai ingrozitor. Isus a stat in fata tribunalului cerului. Si, intinzand o mana peste intreaga creatie, a spus :«Pedepsiti-Ma pe Mine pentru greselile lor! Il vedeti pe criminal? Dati-Mi Mie pedeapsa lui. O vedeti pe prostituata? Iau Eu asupra Mea rusinea ei. Ii vedeti pe bigot, pe mincinos si pe hot? Faceti-Mi Mie ce le-ati face lor. Purtati-va cu Mine cum v-ati purta cu un pacatos!»

Si Dumnezeu asa a facut. «Hristos a suferit o data pentru pacate, El, Cel neprihanit, pentru cei nelegiuiti, ca sa ne aduca la Dumnezeu» (1 Petru 3 :18)

Cararea neprihanirii e ingusta, serpuitoare si urca un deal abrupt. In varful dealului este o cruce. La piciorul crucii sunt bagaje. Nenumarate bagaje pline de pacate fara numar. Calvarul este mormanul de ingrasamant pentru vina. Nu vrei sa o lasi pe-a ta acolo?

…Un ultim gand despre reuniunea de Craciun cu prajituri.(Nu putea sa participe, daca nu venea cu o tava de parajituri:) A stiut cineva ca nu eu am facut prajiturile? Nu, dar le-am spus. Le-am spus ca puteam fi prezent acolo multumita muncii facute de altcineva. Singura mea contributie a fost sa recunosc ca singur nu puteam face nimic.

Acelasi lucru il vom spune cu totii o vesnicie !

 

golgota22.jpg

1 Comment (+add yours?)

  1. ada
    Mar 16, 2008 @ 18:38:13

    Cat de de profund…El,Isus Hristos a luat hotararea sa fie pedepsit pentru pacatale tuturor!!!!Acum mi-am deschis ochii si am vazut adevarul,acum stiu pozitia Lui Isus,El e acolo,mereu intre mine si Dumnezeu….Slava Lui…..

    pace:)

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: