Infrunta-ti uriasii!

…Ieri am inceput sa citesc “Infrunta-ti uriasii”, de Max Lucado. David se lupta cu Goliat…Noi ne luptam cu alti uriasi…dar fiecare are cel putin un urias in viata sa. Lectia pe care am invatat-o e aceasta: Nu trebuie sa ma ascund de uriasii din viata mea, ci trebuie sa inaintez spre ei, sa-i infrunt! Singura stiu ca nu pot! Dar am de partea mea cea mai mare putere. David a apelat la ea, si a reusit sa-si infrunte uriasul. «Navaleste asupra uriasului tau, cu un suflet saturat de Dumnezeu!» In fata uriasului nostru, trebuie sa indreptam privirea in primul rand, spre Duzmnezeu. In momentele in care David facea acest lucru, se prabuseau uriasii. In zilele in care nu o facea, cadea David!

…azi dimineatza, cu acelasi gand m-a intampinat Regele meu: Infrunta-ti uriasii! Nu crede ca, trecand vremea, ei vor pleca! Nu! Ei vor ramane! Nu incerca sa te ascunzi de ei! Infrunta-i! Eu sunt cu tine! Eu lupt impreuna cu tine! …

…era un film fain, «Micii vanatori de comori». Molly vroia sa gaseasca comoara ascunsa…pana atunci, nimeni nu a reusit. Dar ea a aflat un secret: trebuie sa ai credintza, adevar si curaj! Si cu acestea 3, a reusit! Uriasul ei a fost tatal ei, care incerca s-o convinga ca nu exista asa ceva. Dupa ce a trecut peste vorbele tatalui sau, si a plecat in calatorie, un alt urias i-a iesit in fata -ursul, care nu lasa pe nimeni sa se apropie. Dar ea si-a adus aminte: credintza, adevar si curaj. Si a reusit! E doar un film, si inca unul pentru copii, dar mie mi-a deschis ochii si mai tare.

Si nu s-a terminnat totul aici. Am deschis o carte apoi, si am citit continuarea a ceea ce imi spusese Domnul ieri si azi dimineazta à «…Cand o companie de curatat tevi din New England a lucrat la canalizarea orasului pentru a curata conductele de scurgere, ei au gasit: 61 de inele cu diamant, monede vechi si argintarie. A fost o slujba neplacuta- dar li s-a permis sa pastreze valorile pe care le-au gasit in acest proces. Poate trebuie sa faci si tu unele sapaturi si poate trebuie sa ai de-a face cu unele lucruri neplacute, dar in acest proces poti descoperi comori despre care nu stiai ca exista, iar la sfarsitul muncii grele sa dezvolti niste relatii sanatoase!» (din Cuvantul lui Dumnezeu pentru azi)

…acestea mi le-a spus Domnul mie! Si, ti le spune si tie! Fa liniste in tine si asculta-i vocea!

« Ridica-ti ochii, biruitorule de uriasi! Dumnezeul care de facut o minune din David, asteapta sa faca o minune si din tine !»

La lupta, oameni! Pana cand sa lasam acesti uriasi sa-si fac de cap? STOP!!! Uriasule, stai acolo! «Tu vii impotriva mea cu sabie, cu sulitza si cu pavaza; iar eu vin impotriva ta in Numele Domnului Ostirilor!»

(…Vrem sa descoperim comori? Mai intai, trebuie sa ne infruntam uriasii!)

3 Comments (+add yours?)

 1. un amic
  Feb 24, 2008 @ 14:00:30

  Ca sa iti infrunti uriasii e ca si cum te-ai arunca in gol cu incredere ca nu vei muri. Este un pas important pentru oricine doreste sa iasa de sub piciorul uriasului, este o lupta intai cu tine si apoi cu uriasul.

  inca lupt cu mine cu gandul ca intr-o zi voi incepe cu adevarat sa lupt cu uriasii

  Reply

 2. Acolo e Tara mea
  Feb 25, 2008 @ 09:50:54

  Domnul e cu tine, Boss, in aceasta lupta!…

  Reply

 3. Anca
  Mar 14, 2009 @ 16:00:37

  Am primit si eu “tema” sa citesc cartea aceasta, de la profu meu de romana, morala, literatura. Cica mi s-ar potrivi. ;))

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: